Menu

Blik op Trainingen

Onze trainingen laten zich het best omschrijven als: open-minded en interactief. Openen van blikken geeft inzicht naar binnen, wat een nieuw uitzicht naar buiten geeft.

Leren is veranderen, veranderen ontstaat vanuit de ervaring.

De Rode Draad

Een 7-daagse intensive.

Data: 2023: 24 en 25 september, 13 en 14 oktober, 26 en 27 november en 15 december VOL

Data 2024: 15 en 16 maart, 5 en 6 april, 19 en 20 april en 17 mei Inschrijving gestart

Hoe hou jij je staande in de drukte van alle dag? Hoe hou jij balans tussen je drukke baan en je privéleven? Hoe ga jij om met de steeds veranderende omstandigheden in je werk? Laat je de veranderingen regie nemen op jou of neem jij regie op jezelf? Wil jij handvatten om je eigen pad te gaan?

Voor een ieder die bereid is naar zichzelf op onderzoek uit te gaan, die een doorbraak wil maken in vasthoudende patronen, die overzicht wil in wat je nu werkelijk wil, die weer een training wil om te groeien, door verder te kijken en vooral te doorvoelen wat was, is en zal worden….. Kortom proceswerk, om je volgende stap te maken. Als je echt gaat ontrafelen, welk verhaal komt er dan tevoorschijn? Zodat, als je bij de kern van jouw verhaal komt, je vanuit die rode draad weer verder kan gaan bouwen.

Met elkaar gaan we een individuele reis maken, die je verder zal brengen dan je ooit bedacht zou kunnen hebben. De rode draad in deze training? Dat ben jij.

Je gaat ze ongetwijfeld tegenkomen; je ego, de beren op de weg en de criticasters. Jezelf toestemming geven om te dromen, is vaak zo eenvoudig nog niet. Mensen leren door ervaring dus het zal je niet verbazen dat we vooral met ervaringsgerichte oefeningen aan de slag gaan. Met de methodieken NLP, Systemisch Werken, T.A. en een oplossingsgerichte focus maken we een verdiepende mix, om tot de essentie te komen. Zo gaan bij ons diepgang én lichtheid hand in hand.

Kortom, ben jij een onderzoeker, een realist, een waaghals of al het andere, dan is dit een training voor jou. In een groep van max. 18 personen vind je de bedding om jouw rode draad te vinden, te ontwarren en te vernieuwen. Zo vind je jouw geüpdate roadmap.

Ons motto is: Je hebt het zelf te doen én we doen het samen, logisch toch?

Wil je meer informatie, bel ons gerust en/of maak een afspraak voor een gesprek “aan de keukentafel!”

De training bestaat uit 4 modules:

 1. De draad kwijt
 2. Tegendraads
 3. Voor de draad ermee
 4. De draad opgepakt?!

Resultaat

 • Je persoonlijke roadmap
 • Jouw geüpdate visie
 • Inzicht in je eigen potentie
 • Integratie voelen en denken
 • Praktische tools en handvatten

Locatie:

Het monumentale pand ‘Huis ter Kleef’ in het stadspark De Haarlemmer Kweektuin. Goed te bereiken met openbaar vervoer en gratis parkeren in de buurt.

Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem
Meer info: Huis ter Kleef

Reviews

Deze training geeft je inzicht en bewustwording van je eigen houding en gedrag. Ans en Marian zijn twee toptrainers die je ondersteunen en je begeleiden naar nieuwe inzichten. Ik heb meerdere “blikopeners” gehad en inzichten gekregen, waardoor ik meer regie op mijn eigen leven kan nemen. ………. Danyal

Wat deze 7-daagse intensive mij heeft opgeleverd? Inzicht, begrip, liefde en mededogen voor wat ooit was. Heel veel praktische tools om ook na deze 7 mooie dagen bewust bezig te blijven om verder te groeien op de ingeslagen weg. ……….Tanja

De training Rode Draad heeft mij heel veel waardevolle inzichten gegeven van patronen en ideeën waar ik mij niet bewust van was. Met die inzichten ben ik aan de slag gegaan en dat heeft veel impact op hoe ik nu in het leven sta en hoe ik over mezelf denk. Voor mij absoluut een levens veranderende ervaring. Ik zou de training zó weer doen. ……….Henny

Data:

Zo. 24 september en ma. 25 september
Vr. 13 oktober en za. 14 oktober
Zo. 26 november en ma. 27 november
Vrij. 15 december

Tijdsinvestering: 9.30 u – 17.00 u

 • Twee senior trainers: Ans Vervoort en Marian de Ruijter
 • Een kleine groep (max 18 personen)
 • Veel individuele aandacht
 • Koffie, thee, zoet en fruit
 • Lunch

Investering

€ 1750,-

Inschrijven:

AanmeldenTraining Oplossingsgerichte Focus (2 X 2 dagen)

13 en 14 mei & 13 en 14 juni 2024

Een gloednieuwe TOF-fe training in samenwerking met Astrid Entius van Astrid Entius Training en Coaching. We hebben het beste van de Oplossingsgerichte methodiek én inzichten in de law of focus gecombineerd. Voor coaches, leidinggevende, trainers, ouders en voor de ‘luie vragensteller’ die vragen stelt ipv tips en adviezen geeft.

Deze elkaar versterkende combinatie is bijzonder effectief en praktisch. Je positieve mindset én je oplossingsgerichte manier van vragen stellen zijn direct te gebruiken in je dagelijkse communicatie. In deze training leer je via de oplossingsgerichte methode gesprekssituaties aan te gaan, waardoor je positieve energie creëert, de ander in beweging brengt en veel sneller -dan gebruikelijk- resultaat bereikt. Kortom voor iedereen die oplossingsgerichte gesprekken wil voeren. Er is geen aanvangsniveau vereist.
Zo ontstaat er sneller verbinding, veranderbereidheid en positiviteit. Gedurende de vier trainingsdagen ga je aan de slag met de oplossingsgerichte technieken in je eigen werksituaties. Je krijgt veel gelegenheid om te oefenen met je eigen cases en krijgt begeleiding van de trainers

Resultaat

Aan het eind van deze training ben je in staat om met zelfvertrouwen de methodiek in uiteenlopende gesprekssituaties toe te passen. Na afloop van de training:

 • Ben je in staat anderen te begeleiden van probleem naar oplossing
 • Kun je anderen makkelijker helpen met sneller resultaat;
 • Heb je meer inzicht in je eigen oplossend vermogen
 • Ben je in staat om oplossingsgericht om te gaan met lastige gesprekken
 • Ken je het format van een oplossingsgericht gesprek en kun je deze toepassen
 • Weet je het verschil tussen probleem en beperking

Reviews

De 4-daagse TOF – Training Oplossingsgerichte Focus – zit erop en was super! Met dank aan deze 2 geweldige trainsters Marian de Ruijter en Astrid Entius – die op kundige wijze je laten inzien wat het je allemaal brengt als je je richt op wat er goed gaat, hoe je dit doet en welke gesprekstechnieken je hiervoor kunt gebruiken. Heel nuttig in gesprekken met je team bijvoorbeeld ? 4 mooie, gezellige & fijne dagen.

Diana

Dankzij de TOF training focus ik me meer op wat er nu goed gaat en waar het hem dan in zit. Ik ga dit zeker vaker inzetten in teams. Keep up dit TOFfe work!”

Hannah

Locatie: Waarland

Data: 13 en 14 mei en 13 en 14 juni 2024

Tijdsinvestering: 9.00 u – 16.30 u

 • Trainers: Astrid Entius en Marian de Ruijter
 • In een kleine groep (max 14)
 • Veel individuele aandacht
 • Cursusmap
 • Koffie, thee gezonde en minder gezonde versnaperingen
 • Lunch

Investering

€ 877

Inschrijven:

Aanmelden

.

Team Training Ik-Wij-Het (3 dagen) Op aanvraag.

Wil je een betere samenwerking binnen het team? Wil je tools voor het effectief aanspreken van elkaar? Elkaar constructief feedback geven en ontvangen. Wil je met motivatie en plezier aan team- en individuele doelen werken? Zou je graag willen dat conflicten en weerstanden tussen mensen en afdelingen sneller worden opgelost?

Lees meer

crkbo

Blikopener Trainingen is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het register instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Bovendien kunnen we trainen zonder onze klanten BTW in rekening te brengen.