Menu

Blik op Trainingen

Onze trainingen laten zich het best omschrijven als: open-minded en interactief. Openen van blikken geeft inzicht naar binnen, wat een nieuw uitzicht naar buiten geeft.

Leren is veranderen, veranderen ontstaat vanuit de ervaring.

Systemisch Waarnemen

Een 6-daagse ervaring. Data voorjaar 2025 worden nog gepland.

Systemisch Waarnemen, is een benadering die zich richt op het begrijpen van problemen door te kijken naar de bredere context waarin ze zich voordoen. Deze benadering is gebaseerd op principes vanuit het Systemisch Werk en het idee dat individuen en hun problemen niet los kunnen worden gezien van de systemen waar ze deel van uitmaken.         

Vaak speelt er zich van alles op onbewust niveau af, waardoor continue dezelfde hardnekkige patronen zich blijven herhalen. Zo blijf je vaak dezelfde soort symptomen tegenkomen. Deze kunnen zich op allerlei manieren uiten zoals: je grenzen niet goed aan kunnen geven, angstig of onzeker zijn, gebrek aan ondernemerschap, doelen niet halen, niet weten wat je wilt, onrust… Door te leren vertrouwen op je intuïtie en door naar de invloed van het grotere geheel op het individu te kijken, kun je patronen sneller doorgronden, het onzichtbare zichtbaar maken, een helende beweging maken en verandering in gang zetten.

In deze 6-daagse training leer je onzichtbare gedragspatronen herkennen, vaak geworteld in relationele dynamieken en familie- of organisatiesystemen. Je ontdekt hoe deze patronen ontstaan en hoe ze invloed hebben op individuen. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van technieken zoals familie-, structuur-, tafel- en organisatieopstellingen, waarmee je de onderliggende dynamiek zichtbaar maakt en nieuwe perspectieven kunt ont-dekken. Het doel is om vertrouwen te ontwikkelen in je intuïtie, patronen (h)erkennen en heling en verandering te faciliteren door te begrijpen, hoe systemen het individu beïnvloeden. Dit is een krachtige aanpak die in verschillende contexten wordt toegepast; coaching, familieopstellingen en organisatieadvies.

De training bestaat uit 3 blokken van 2 dagen

Trainingstijden: 9.30 u – 17.00 u

Resultaat

 • Inzicht in de uitgangspunten van Systemisch Werk
 • Je kent de innerlijke houding van de begeleider
 • Je herkent een aantal dynamieken en symptomen
 • Je kunt anderen begeleiden, gebruikmakend van Systemische tools

Locatie:

Paulinahoeve te Oterleek

 • Twee senior trainers: Ans Vervoort en Marian de Ruijter
 • Een kleine groep (max. 18 personen)
 • Een boek
 • Een notitieboekje en pen
 • Koffie, thee, zoet en fruit
 • Lunch

Investering

€ 1800,-

Aanmelden


Training Oplossingsgerichte Focus (2 X 2 dagen)

Data voorjaar 2025 worden nog gepland

Een gloednieuwe TOF-fe training. We hebben het beste van de Oplossingsgerichte methodiek én inzichten in de law of focus gecombineerd. Voor coaches, leidinggevende, trainers, ouders en voor de ‘luie vragensteller’ die vragen stelt ipv tips en adviezen geeft.

Deze elkaar versterkende combinatie is bijzonder effectief en praktisch. Je positieve mindset én je oplossingsgerichte manier van vragen stellen zijn direct te gebruiken in je dagelijkse communicatie. In deze training leer je via de oplossingsgerichte methode gesprekssituaties aan te gaan, waardoor je positieve energie creëert, de ander in beweging brengt en veel sneller -dan gebruikelijk- resultaat bereikt. Kortom voor iedereen die oplossingsgerichte gesprekken wil voeren. Er is geen aanvangsniveau vereist.
Zo ontstaat er sneller verbinding, veranderbereidheid en positiviteit. Gedurende de vier trainingsdagen ga je aan de slag met de oplossingsgerichte technieken in je eigen werksituaties. Je krijgt veel gelegenheid om te oefenen met je eigen cases en krijgt begeleiding van de trainers

Resultaat

Aan het eind van deze training ben je in staat om met zelfvertrouwen de methodiek in uiteenlopende gesprekssituaties toe te passen. Na afloop van de training:

 • Ben je in staat anderen te begeleiden van probleem naar oplossing
 • Kun je anderen makkelijker helpen met sneller resultaat;
 • Heb je meer inzicht in je eigen oplossend vermogen
 • Ben je in staat om oplossingsgericht om te gaan met lastige gesprekken
 • Ken je het format van een oplossingsgericht gesprek en kun je deze toepassen
 • Weet je het verschil tussen probleem en beperking

Reviews

De 4-daagse TOF – Training Oplossingsgerichte Focus – zit erop en was super! Met dank aan deze 2 geweldige trainsters Marian de Ruijter en Astrid Entius – die op kundige wijze je laten inzien wat het je allemaal brengt als je je richt op wat er goed gaat, hoe je dit doet en welke gesprekstechnieken je hiervoor kunt gebruiken. Heel nuttig in gesprekken met je team bijvoorbeeld ? 4 mooie, gezellige & fijne dagen.

Diana

Dankzij de TOF training focus ik me meer op wat er nu goed gaat en waar het hem dan in zit. Ik ga dit zeker vaker inzetten in teams. Keep up dit TOFfe work!”

Hannah

Locatie: Oterleek

Data:

Tijdsinvestering: 9.00 u – 16.30 u

 • Trainer: Marian de Ruijter
 • In een kleine groep (max 10)
 • Veel individuele aandacht
 • Cursusmap
 • Koffie, thee gezonde en minder gezonde versnaperingen
 • Lunch

Investering

€ 877

Inschrijven:

Aanmelden

.

Team Training Ik-Wij-Het (3 dagen) Op aanvraag.

Wil je een betere samenwerking binnen het team? Wil je tools voor het effectief aanspreken van elkaar? Elkaar constructief feedback geven en ontvangen. Wil je met motivatie en plezier aan team- en individuele doelen werken? Zou je graag willen dat conflicten en weerstanden tussen mensen en afdelingen sneller worden opgelost?

Lees meer

crkbo

Blikopener Trainingen is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het register instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Bovendien kunnen we trainen zonder onze klanten BTW in rekening te brengen.