Menu

We zeggen het vaak, het gaat niet over goed of fout…en dat is niet altijd zoals we het ervaren. Emoties ervaren we vaak als goed of fout, terwijl het heldere en duidelijke signalen zijn hoe het met je gaat. Als je boos bent, vertelt het je dat je je grenzen hebt aan te geven, ben je verdrietig dan heb je tijd te nemen om te rouwen, ben je enthousiast vertelt het dat je er meer van mag doen…

Vaak willen we het leuke wel ervaren en voelen en stoppen we wat we als minder fijn ervaren weg. Daar hebben we allerlei manieren voor gevonden: We gaan harder werken, fanatieker sporten, eten en drinken net wat meer, toeteren wat sneller in het verkeer, gaan los op Social Media….en zo kan je vast nog meer voorbeelden verzinnen. Ook ik herken me hierin, mijn ego wil me graag afleiden van minder prettig voelende emoties en vindt allerlei excuses om het hart te “beschermen”. Zo hoef ik de rauwe en ruwe kant van het leven niet te voelen en neem ik mijzelf in de maling.

Ik ben lerende om JA te zeggen tegen wat zich aandient in het leven. Dat is voor mij een echte Blikopener en dat bevalt me goed. Is het altijd makkelijk? Nee, zeker niet en het levert me wel mooie inzichten op!