Menu

Welkom op onze vernieuwde website, wat een reis op zich was. Hoe geef je woorden aan datgene wat zo belangrijk voor je is. Welke keuzes maak je, wetende dat je bij elke keus automatisch iets anders niet kiest. De polariteiten van het leven kwamen in allerlei gedaantes langs.

Polariteiten van het leven….zijn het leven zelf. We waren net op Bali aangekomen toen wij hoorden van het neergestorte vliegtuig in de Oekraïne. Leven en dood, angst en vertrouwen, stilstaan en verder gaan…

De zomervakantie komt weer aan zijn einde. Zo’n 7,5 miljoen Nederlanders gingen naar het buitenland en 2,5 miljoen Nederlanders zijn in eigen land op vakantie geweest. Waarom gaan we eigenlijk op vakantie? Waarom het gedoe van koffers pakken, puffend over het vliegveld of je tassen in de auto proppen, in de file op de Autoroute du soleil, jetlag, cultuurshock en tot slot ‘ontwenningsverschijnselen’ als je weer thuis bent.

“Mau ke mana? Anda dari mani? Ahhhhh….. Belandaaaaa…” Zoveel vriendelijke mensen ontmoet, mee gekletst, soms met handen en voeten, elkaar begrepen of niets van gesnapt, samen koffie gedronken, rondgeleid, uitgenodigd, gespeeld, gegeten, gelachen, begroet en verwelkomd.

Wij, Blik-openers, houden van reizen. Reizen en je blik openen horen wat ons betreft bij elkaar. Het ontmoeten van andere culturen en mensen. Nieuwsgierig zijn en je verwonderen. Het is uitdagend om uit je comfortzone te stappen. Het begint al als je het vliegtuig uitstapt. Het voelt anders, het ruikt anders, het klinkt anders, het ziet er anders uit… Een verrijking voor je zintuigen en een verrijking voor jou als mens. Het verruimt je blik en voedt je ziel. Het is elke keer weer een beetje wakker worden in je eigen wereld en ontdekken dat er nog veel meer wereld is.

Het doet er niet toe waar je naar toe bent geweest…ver weg, dichtbij of in de achtertuin. Welke ervaringen hebben jou verrijkt?