Menu

Op de drempel van het nieuwe jaar nemen mensen zich vaak allerlei dingen voor…..zal ik instappen of uitstappen, loslaten of juist vasthouden, doorgaan of toch stoppen, rennen of stilstaan…..

Een voornemen blijft natuurlijk wat tricky. Een voornemen geeft ruimte om te sjoemelen. Smoesjes kun je gemakkelijk vinden in het boek “1001 smoesjes” Dus geen smoes hebben is ook al een smoes. Neem je echter een besluit dat zal de kans van slagen vele male groter maken. Dan durf je jezelf bij je lurven te pakken en commit je je veel meer aan je doel, bewust en onbewust.

Ons onbewuste laat zich niet om de tuin leiden. Een aanrader is het  boek “Het slimme onbewuste”. Makkelijk leesbaar waarin de schrijver, Ap Dijksterhuis, je meeneemt in de wereld van het onbewuste. Hij legt uit waarom en hoe het bewuste denken niet zoveel te zeggen heeft en dat we besluitvorming beter over kunnen laten aan de rest van ons brein. Uit onderzoek blijkt dat ons onbewuste gewoon doorgaat met denken terwijl je bewustzijn met iets anders bezig is. Dus als je een belangrijke beslissing moet nemen, ga dan eerst even iets anders doen (zoals een nachtje slapen). Op een bepaald moment “voel” je wat de beste beslissing is…

Oké, dan heb je je besluit genomen, dan wordt het tijd voor actie! Dan is het handig om te weten hoe jij in beweging komt. De ene gaat er met grote snelheid vandoor, de ander bekijkt het eerst van een afstandje, anderen hebben een aanloopje nodig, weer anderen doen eerst een stapje achteruit…

Hoe je het ook doet, kom in beweging, heb het lef, wees nieuwsgierig, verwonder je en maak de wereld om jou heen weer een stukje mooier.

Wij Blik-openers, wensen je een jaar vol liefde, eyeopeners, creativiteit, gezondheid en beslissingen, met ruimte voor het Onverwachte….